Kilpailutettua lainaa harrastuksiin

Miellyttävät ja terveyttä ylläpitävät harrastukset ovat elämän suola. Mikä sen parempi, kuin pitkän työ päivän päätteeksi rentoutumaan rakkaan harrastuksen pariin. Suomessa suosituimpia harrastuksia ovat kävelylenkkeily, kotivoimistelu ja pyöräily. Listaan mahtuu myös kalliimmat harrastukset kuten jalkapallo, jääkiekko ja koripallo.

Näistä keskimmäinen on kaikkein kallein harrastus, sillä varusteet saattavat maksaa useamman tonnin. Tästä syystä monet tiukan talouden kanssa kamppailevat ihmiset tarvitsevat lisäpuskuria arkeen, jonka voi saada kilpailuttamalla nykyiset lainatarjoukset.

Lainan kilpailuttaminen ei missään tapauksessa ole vaikeaa tai vie aikaa ja voit saada helposti säästettyä jo pelkästään lainan korkokuluissa harrastamiseen tarvittavat rahat.

Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita pystyt itse tekemään kilpailuttamisen suoraan kotisohvalta ja jatkaa tai aloittaa rakkaan harrastuksesi parissa. Nämä vinkit sopivat muuten myös lapsiperheille, joissa harrastuksiin liittyvät kulut saattavat viedä suuren osan kuukausibudjetista.

Miten haen kilpailutettua lainaa harrastamiseen?

Lainojen kilpailuttamisessa pääsee alkuun Luottopalveluiden avulla, jonka avulla saat kilpailutettua lainaa vain yhdellä hakemuksella. Palvelu vertailee kaikki Suomessa toimivat lainanvälittäjät, jotka pystyvät kilpailuttamaan lainat yli 25 pankilla samalla hakemuksella.

Sinun ei tarvitse siis pyytää lainatarjouksia jokaiselta pankilta erikseen, vaan saat suoraan kaikki lainatarjoukset eteesi, joita on helppo vertailla keskenään. Luottopalvelut varmistaa, että saat halvimman lainan vertailemalla myös lainojen kilpailuttajat siten, että tiedät suoraan mistä palvelusta on mahdollista saada edullisinta lainaa.

Lopullisen päätöksen teet sinä itse, sillä kaikki saamasi lainatarjoukset ovat esihyväksyttyjä. Sinun ei siis tarvitse ottaa lainaa vastaan, ellei korkotaso miellytä, voit myös halutessasi pohtia lainan ottamista 30 vuorokauden ajan, jonka tarjoukset ovat voimassa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hakee lainaa?

Tärkeimmät asiat lainaa hakiessa on laskea oman talouden nykyinen tilanne. Kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukaudessa ja kuinka paljon olet valmis maksamaan lainastasi?

Koska lainatarjoukset eivät ole sitovia, voit koska tahansa katsoa mihin hintaan saisit tällä kertaa lainaa palvelussa mukana olevilta pankeilta. Sopivan lainan löydyttyä pystyt allekirjoittamaan sopimuksen heti ja rahat maksetaan käyttötilillesi samantien.

Parhaimmillaan kilpailutettua vakuudetonta lainaa voi saada alkaen vain noin 4 prosentin korolla, mutta yleensä todellinen vuosikorko asettuu 8 – 12 prosentin tasolle ja yhteishakijan kanssa 6 – 10 prosentin tasolle.

Miten käytän Luottopalvelut vertailua?

Luottopalveluiden vertailu on helpoksi ja selkeäksi rakennettu työkalu, jonka avulla kuka tahansa lainanhakija voi nopeasti katsoa parhaat mahdolliset paikat hakea kilpailutettua lainaa.

Harrastuksiin harvemmin tarvitsee suurempaa pääomaa, ellei kyseessä ole jokin extereme laji, kuten vaikka moottoriurheilu. Moottoriurheilussa kovalla tasolla rahaa kuluu ja lainaa tarvitaan rahoittamaan harrastus, joka todennäköisesti siinä kohtaa olisikin jo ammatti, jos siihen paljon upotetaan rahaa.

Netissä lainojen kilpailuttamisen paras puoli on se, että lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon asti ilman, että pankit edellyttävät takaajia tai vakuuksia. Laina ajan voi valita itselleen sopivaksi, sillä parhaimmillaan laina joustaa aina 15 vuoteen asti.

Nopealla laskelmalla esimerkiksi 5000 euron laina harrastuksia varten 8 vuoden maksuajalla tulee kustantamaan 7157 euroa olettaen, että lainan nimelliskorko on korkea 9,50 %. Siitä huolimatta kuukausittaiset lyhennykset ovat vain 75 euroa kuukaudessa.

Kannattaako lainaan ottaa pitkä takaisinmaksuaika?

Yleinen nyrkkisääntö on, että mitä pidempi takaisinmaksuaika lainassa on, sitä kalliimmaksi se tulee. Tyypillisesti pienemmissä lainoissa korkojen merkitys ei ole yhtä suuri kuin isoissa kulutusluotoissa.

Sopiva takaisinmaksuaika löytyy tutkimalla omaa taloutta ja katsomalla, kuinka paljon olisi varaa lyhentää lainaa kuukausittain. Esimerkissä oleva 75 euron kuukausilyhennys on kuitenkin verrattain pieni, jolloin nostamalla sen sopivalle 150 euron tasolle, sama laina lyhenisi jo 4 vuodessa.

Toisinaan ihmiset saattavat haluta tahallaan pitkän takaisinmaksuajan, vaikka lainan kokonaiskustannukset olisivatkin kalliimmat, sillä kuukausilyhennykset voivat olla myös jättilainoissa vain satoja euroja.

Koska kilpailuttaminen on vapaaehtoista eikä sido ottamaan lainaa, kaikki narut ovat lainanhakijan käsissä. Päätä itse otatko lainan vastaan vai haluatko kokeilla uudestaan ensikerralla.

Vastaa

Your email address will not be published.