Mikä luotto sopii juuri sinun tarpeisiin?

Verkossa haettava luotto on lähes poikkeuksetta vakuudeton, joka maksetaan lainanhakijan tilille noin muutamassa minuutissa. Edellytyksenä on, että luottoa hakeva henkilö täyttää luotonantajan asettamat vaatimukset.

Mistä tietää mikä luotto sopii parhaiten?

Vakuudettomien lainojen kohdalla on hyvä olla tarkkana oikeanlaisen luottotuotteen valinnassa.

Tästä syystä on suositeltavaa tutustua lainamahdollisuuksiin jo hyvissä ajoin vaikka lainoja maksetaankin nopealla tahdilla.

Jokainen asiakas saa valittavakseen yleensä kolmen luottotuotteen väliltä, jotka ovat joustoluotto, kulutusluotto ja pikavippi.

Jotta tiedät mikä lainatuote sopii juuri sinun tarpeisiisi parhaiten on parempi pohtia kuinka suurta lainaa tarvitset ja mitä olet ajatellut asettaa lainan takaisinmaksuajaksi.

Jos asetat jo lainahakemus vaiheessa perusteettomasti ylisuuren lainan liian lyhyelle maksuajalle, tulee lainahakemuksesi takaisin bumrangina. Tämä johtuu siitä, että jokainen luotonantaja joka toimii Suomessa noudattaa vastuullisen luotonannon periaatteita.

Voit lukea lisää luotoista ja vasuullisen lainaamisen periaatteista KKV.fi sivuilta.

Nopea opas:

Alle 5000 euron lainoissa: sopiva lainatuote tarpeisiisi on maksuajasta riippuen pikavippi tai joustoluotto.

Yli 5000 euron lainoissa: suuremmissa lainoissa ainoa järkevä vaihtoehto on kulutus- tai kertaluotto sillä pikalainat saattavat kuormittaa taloutta liikaa.

Mikä on halvin luotto?

Vakuudeton luotto voi olla houkutteleva valinta, mutta ennen sitä voi olla järkevää tutustua itse tai kilpailuttaa mahdolliset lainavaihtoehdot jotta lainanhakijalle on selvää mistä lainan saa kaikkein halvimmalla hinnalla.

Tällä hetkellä korkokatto on säädetty alhaiseksi, mutta jos nyt otat lainan ja korkolainsäädäntö palautuu takaisin 20 prosenttiin saatat joutua maksamaan lainasti enemmän kuin alunperin piti.

Jos tarvitset luottoa nyt kannattaa tarkistaa lainaehdoissa olevat pykälät lainakustannukset muuttamisen suhteen. Onko ehdoissa mainittu, että luotonantajalla on oikeus mukauttaa lainasopimusta vastaamaan uutta lainsäädäntöä.

Suomessa markkinoilla toimii useita luottoyhtiöitä joiden lainatuotteet poikkeavat toisistaan varsin marginaalisesti, mutta lainakustannuksissa piilee suuria eroja.

On aina suositeltavaa, että kuluttaja omatoimisesti lähtee kilpailuttamaan lainatarpeensa lainanvälittäjällä, joka toimii yhteistyössä useiden luotettavien lainaa myöntävien tahojen kanssa.

Kilpailutus itsessään on nopeaa, eikä sido ottamaan lainaa. Näin kuka tahansa voi katsoa aina mihin hintaan sopivaa lainaa olisi tarjoilla.

Jos tuntuu, että lainaa ei heru perinteisiltä luotonantajilta tai lainanvälittäjät vastaavat kielteisellä päätöksellä, voi sosiaalinen luototus olla oikea vaihtoehto rahatarpeiden paikkaamiseksi.

Kuitenkin kuntien myöntämät luotot ovat vaikeita saada ja vaativat runsaat määrät dokumentteja.

Vastaa

Your email address will not be published.